x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Pe drumul spre Jocurile Olimpice, Ștefania Uță, tânăra stea a atletismului românesc, se înscrie în campania ”100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Pe drumul spre Jocurile Olimpice, Ștefania Uță, tânăra stea a atletismului românesc, se înscrie în campania ”100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2024   •   16:24
Pe drumul spre Jocurile Olimpice, Ștefania Uță, tânăra stea a atletismului românesc, se înscrie în campania ”100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Ștefania Uță, o tânăra atletă din România, a cucerit lumea atletismului și a confirmat statutul său de elită la Campionatul European Under 20 din Ierusalim. La doar 16 ani, Ștefania a câștigat medalia de aur la 400 de metri garduri, demonstrându-și talentul și dedicarea.

La 12 ani, Ștefania a început să practice atletismul și a devenit, în numai 3 ani, lider mondial în proba de 400 de metri garduri la categoria Under 18. Sezonul trecut, a ocupat locul I în lume la 400m plat la U18 și locul II mondial la U20 la 400m garduri.

Ștefania Uță se poate lăuda deja cu câteva performanțe extraordinare. La 15 ani, a devenit campioană națională de seniori la 400 de metri garduri. La Campionatul European Under 20 din 2023, a câștigat medalia de aur. La etapa de seniori a Challenger Continental Tour 2024, a stabilit cea mai bună performanță din an, cu un timp excepțional. La Balcaniada de seniori de la Istanbul, Ștefania a câștigat proba de 400 de metri, consolidându-și poziția de lider în atletismul european.

Potrivit Federației Europene de Atletism, Ștefania se află pe locul 51 în clasamentul european all-time al probei feminine de 400 metri garduri, cu 1113 puncte. Ștefania își dorește să ajungă la Jocurile Olimpice și parcursul ei competițional de până acum îi dă tot dreptul să creadă că visul va deveni o realitate cât de curând.

Pe lângă cariera sportivă, Ștefania este o elevă exemplară, având o medie generală de 9,92 și studiind la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”.

Recent Ștefania s-a înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, astfel că 2024 îi poate aduce și o prezență în primul catalog al excelenței românești, care va fi realizat în cadrul acestei campanii.

×