x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Peste 50% dintre elevi își doresc să redeschiderea școlilor, potrivit unui sondaj al Salvați Copiii

Peste 50% dintre elevi își doresc să redeschiderea școlilor, potrivit unui sondaj al Salvați Copiii

11 Ian 2021   •   12:01
Peste 50% dintre elevi își doresc să redeschiderea școlilor, potrivit unui sondaj al Salvați Copiii
Sursa foto: Lucian Alecu

Trei sferturi dintre profesori și părinți și peste jumătate dintre copii își doresc redeschiderea școlilor, potrivit unui sondaj de opinie desfășurat online de Organizația Salvați Copiii în perioada 7 – 30 decembrie.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion neprobabilistic format din 8,193 de respondenți, dintre care 5.811 de elevi, 1.734 de păriniți și 648 de cadre didactice.

Astfel 78,4% dintre părinii care au răspuns la chestionar își doresc redeschiderea școlilor. De asemenea, 73,1% dintre cadre didactice își doresc revenirea la școlaă. Când vine vorba de elevi, 56,8% dintre cei care au răspuns la întrebări își doresc să revină la școala față în față.

Mai puţin de un sfert (23,5%) dintre copii, 12,7% dintre părinţi şi 14,2% dintre profesori preferă ca şcoala să fie menţinută online, iar restul celor chestionaţi se declară nehotărâţi.

Pentru ca redeschiderea şcolilor să fie făcută în condiţii de siguranţă, cei mai mulţi dintre subiecţii sondajului au pus accentul pe existenţa materialelor igienico-sanitare, precum şi pe evitarea aglomeraţiei în spaţiile limitrofe. Astfel, 83,5% dintre respondenţi consideră că asigurarea condiţiilor igienico-sanitare este o condiţie necesară pentru deschiderea şcolilor, 69,8% au spus că este nevoie de asistenţă medicală în toate şcolile, 59,3% dintre cei intervievaţi vor să fie luate măsuri pentru evitarea aglomeraţiei în jurul şcolilor, 45,3% cred că este necesară reducerea numărului de elevi din clase, iar 44,8% consideră că este nevoie de transport sigur către şi dinspre şcoală.

Mai mult de trei sferturi dintre cei chestionaţi (80,9%) consideră utilă revizuirea programei şcolare, cu accent pe materia esenţială, 43,7% au spus că sunt necesare intervenţii de sprijin pentru cei care nu au reuşit să participe real la educaţia online, iar 10,2% s-au pronunţat pentru prelungirea duratei cursurilor în acest an şcolar.

 

×