x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Propunerile elevilor pentru noul an şcolar

Propunerile elevilor pentru noul an şcolar

de L.Budin    |    07 Aug 2020   •   12:00
Propunerile elevilor pentru noul an şcolar

În urma unei consultări online cu 13.000 de elevi din ţară, Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) lansează o serie de propuneri pentru decidenţi, astfel încât noul an şcolar să răspundă nevoilor tinerilor.

Cea mai mare problemă cu care s-au confruntat elevii anul acesta a fost lipsa competenţelor digitale în rândul cadrelor didactice. A fost mai invocată lipsa infrastructurii pentru şcoala de acasă şi absenţa unei platforme unice de e-learning. Dintre cei chestionaţi, 40,8% şi-ar dori reluarea cursurilor în format fizic, 30,3% – în varianta hibrid (studiu online şi offline), iar un procent mai mic ar dori cursuri exclusiv online. În cazul continuării învățării online, peste jumătate din respondenţi cer adaptarea curriculei naționale, cu accent pe asimilarea conținuturilor de bază din materie.

CNE propune, printre altele, cursuri de formare a cadrelor didactice, recenzarea elevilor care nu au acces la internet şi la dispozitive electronice, elaborarea unei platforme de e-learning, adaptarea scenariilor privind redeschiderea școlilor în funcție de contextul local.

 

 

×