x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie România are viitor în Robotică: tineri constănțeni, rezultate remarcabile la competiția internațională RoboChallenge 2023

România are viitor în Robotică: tineri constănțeni, rezultate remarcabile la competiția internațională RoboChallenge 2023

de Adriana Deoanca    |    06 Noi 2023   •   17:26
România are viitor în Robotică: tineri constănțeni, rezultate remarcabile la competiția internațională RoboChallenge 2023

Elevii de la Asociația Informatică pentru Viitor Constanța au obținut rezultate impresionante la competiția internațională de robotică RoboChallenge Ediția a XIV, organizată de Universitatea Politehnica din București, unde au concurat alături de peste 1000 de participanți din 20 de țări.

Sub coordonarea profesorului Ramona Rădulescu, cei 30 de elevi au demonstrat talent, ambiție și determinare în cadrul acestui eveniment de prestigiu.

Cele doua echipe de liceu, ShortCircuit și EinSaft, s-au remarcat în categoriile FreeStyle ShowCase Kids și FreeStyle ShowCase, ocupând locurile III în ambele categorii. Membrii echipelor Short Circuit - David Gheorghica Istrate, Victor Botnaru, Robert Beu, Mihnea Albu, Cezar Lupu, Andrei Trifu, Mara Albu și EinSaft - Andrei Lupu, Amalia Ripiciuc, Alexandru Manole, Andi Balcan, Sebastian Doros, Vlad Asalos, Tudor Durduman-Burtescu, au demonstrat un nivel ridicat de pregătire și dedicare în domeniul roboticii.

Proiectul echipei Short Circuit - Cuza a impresionat juriul cu un robot umanoid echipat cu inteligență artificială, arătând astfel potențialul tehnologic de vârf la care acești tineri pasionați de informatică au ajuns. Pe de altă parte, echipa EinSaft a dezvoltat un proiect de automatizare a prezenței, demonstrând creativitate și inovație în domeniul roboticii.

Elevii au reușit să atragă atenția nu doar a juriului, ci și a vizitatorilor prezenți la expoziția organizată în cadrul competiției, demonstrând nu doar abilitățile lor tehnice remarcabile, ci și capacitatea de a comunica și a inspira alți tineri pasionați de acest domeniu în continuă dezvoltare.

Această performanță arată că România are potențialul de a se remarca la nivel internațional în domeniul roboticii și tehnologiei. Felicitări elevilor, profesorului Ramona Rădulescu și tuturor celor implicați în această realizare remarcabilă!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: robotică premii romania RoboChallenge