x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Scandalul Bulai ia amploare! USR o acuză pe Ligia Deca de tolerarea abuzurilor sexuale din curtea SNSPA

Scandalul Bulai ia amploare! USR o acuză pe Ligia Deca de tolerarea abuzurilor sexuale din curtea SNSPA

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2024   •   09:46
Scandalul Bulai ia amploare! USR o acuză pe Ligia Deca de tolerarea abuzurilor sexuale din curtea SNSPA
Sursa foto: Hepta

De mai bine de 48 de ore, ministrul Educației, Ligia Deca, nu a avut nicio reacție cu privire la cazul profesorului Alfred Bulai de la SNSPA, acuzat că, de zeci de ani, agresa sexual studente, acuză USR.

„Lipsa de poziționare a ministrului Educației descurajează victimele să spună ceea ce au pățit și să prevină astfel de abuzuri pe viitor. Este cu atât mai grav cu cât Ligia Deca este profesoară la SNSPA”, afirmă partidul citat.

„48 de ore în care au apărut noi acuzații de agresiuni la adresa altor profesori universitari și noi mărturii despre sociologul Bulai. Am văzut reacția SNSPA, reacția unor persoane publice, ONG-uri, însă nimic din partea Ligiei Deca. Ministerul pe care îl conduce nu a scris sau grăit nimic pe subiect! Preocupată mai degrabă să posteze despre reușitele de la Olimpiada de la Paris și de la Olimpiada Internațională de Chimie, Deca nu strecoară nici măcar o vorbă de acest caz scandalos, ba chiar ascunde fără remușcări gunoiul sub preș”, spune senatoarea USR Silvia Dinică.

În timp ce Ministerul Educației se face „că nu vede gunoiul din curte, profesorul agresor și-a depus cererea de pensionare, iar SNSPA i-a acceptat deja solicitarea. Dacă va ieși anticipat la pensie ca să scape de cercetarea internă, Ministerul Educației nu va mai putea face nimic, pentru că nu mai există o relație contractuală cu el. Întrebarea este dacă Ligia Deca nu poate reacționa pentru că Alfred Bulai este un punct nevralgic pentru PNL, având în vedere că a fost consultant sau prestator în trecut pentru partid și pentru liderii lui. Ministerul Educației trebuie să reacționeze acum, nu mâine! Trebuie să se ia măsuri și împotriva celor care știau despre aceste practici și care au tăcut mâlc! Trebuie sancțiuni mai dure în astfel de cazuri și un ghid care să fie respectat ca la carte, iar cel care încalcă regulile să suporte consecințele”, conchide Dinică.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ligia Deca Alfred Bulai