x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Şcoala începe cu ore mai puține! Ministrul Educației, anunț de ultimă

Şcoala începe cu ore mai puține! Ministrul Educației, anunț de ultimă

20 Aug 2020   •   15:17
Şcoala începe cu ore mai puține! Ministrul Educației, anunț de ultimă
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Monica Anisie, Ministrul Educației a anunțat că anul școlar va începe cu reducerea numărului de ore la clasă, cel puțin pentru clasa pregătitoare.

Anisie spune că a fost aprobată în ședința de Guvern o Ordonanță de Urgență prin care s-a prorogat aplicarea numărului de ore la clasă pentru toate clasele și se va începe acest an școlar cu clasa pregătitoare. Deci începând cu clasa pregătitoare vom reduce numărul de ore la clasă. Și vom prezenta noile planuri cadru pentru învățământul primar.

De asemenea, în curând specialiștii din cadrul Ministerului Educației vor prezenta aceste noi planuri cadru în dezbatere publică”, a mai declarat Monica Anisie.

Care sunt scenariile privind începerea şcolii în această toamnă

 

Ministrul Monica Anisie spune că, dacă situaţia epidemiologică va fi una foarte dificilă, atunci se va lua decizia suspendării cursuriloir pentru o perioadă de 14 zile, timp în care școala va continua în sistem online. Acest tip de decizii vor fi luate de unitatea de învăţământ, Inspectoratul Şcolar, Direcţia de Sănătate Publică şi Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

“Ceea ce este foarte clar la acest moment este că începem şcoala şi este foarte important pentru că ne dorim un învăţământ de calitate, dar, în acelaşi timp, ne dorim ca toţi elevii şi profesorii să fie în siguranţă la şcoală. Prin urmare, este important să luăm în calcul mai multe scenarii având în vedere şi situaţia epidemiologică din fiecare localitate.

De fapt, vorbim despre scenariul1, în care în localitate nu există un număr mare de îmbolnăviri; scenariul 2 în care există, dar putem să desfăşurăm activităţile în unităţi de învăţământ, iar dacă situaţia epidemiologică va fi una foarte dificilă, se aplică scenariul 3 când cursurile vor continua în sistem online”, a declarat Monica Anisie pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: monica anisie