x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sindicaliștii din educație, despre redeschiderea școlilor: Nu ne permitem nicio greşeală

Sindicaliștii din educație, despre redeschiderea școlilor: Nu ne permitem nicio greşeală

01 Feb 2021   •   10:11
Sindicaliștii din educație, despre redeschiderea școlilor: Nu ne permitem nicio greşeală

Nu ne permitem nicio greșeală. Costul plătit ar putea fi sănătatea copiilor și a colegilor noștri, spun cei de la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), despre redeschiderea școlilor din 8 februarie.

Redeschiderea unităților de învățământ începând cu 8 februarie va însemna revenirea la normalitate în cadrul sistemului de educație, dar totul trebuie gândit și făcut cu mare responsabilitate, spun cei de la FSLI, însă nu trebuie uitată implicarea fiecărui participant la actul educațional pentru respectarea măsurilor sanitare.

„Trebuie să evităm pe cât posibil apariția unor noi focare, așa cum s-a întâmplat în cazul Școlii 28 din Capitală și să avem grijă de colegii și elevii care au boli cronice și care sunt vulnerabili în fața contaminării cu noul Coronavirus”, spun cei de la FSLI.

FSLI solicită, pentru protecția directă a angajaților din învățământ și a elevilor și indirectă a familiilor acestora, asigurarea echipamentelor și a produselor de dezinfecție în toate unitățile de învățământ din întreaga țară; instruirea corectă a personalului care se ocupă de curățenia unităților de învățământ; vaccinarea personalului din educație cu prioritate, imediat ce va fi asigurat necesarul de doze de vaccin.

Sindicaliștii cer gândirea unui plan coerent, bine pus la punct cu ajutorul cadrelor didactice, privind predarea materiei la zi, dar și introducerea orelor remediale, astfel încât să nu asistăm la epuizarea elevilor , dar și a personalului didactic. Se mai cere stabilirea unei linii suport în cadrul unităților de învățământ pentru elevii care întâmpină probleme în asimilarea cunoștințelor la clasă și regândirea sistemului de teme pentru acasă, astfel încât elevii să beneficieze de timp suficient de relaxare și acordarea unei atenții deosebite în clasele cu învățământ simultan, în ceea ce privește recuperarea materiei din perioada școlii online.

FSLI solicită și susținerea consilierilor școlari în acordarea sprijinului necesar elevilor și cadrelor didactice pentru reacomodarea în școli, dar și în procesul de predare/învățare care va aduce o perioadă cu mult stres, asigurarea mijloacelor tehnice necesare pentru cadrele didactice și elevii care vor continua școala online, pregătirea din timp a simulărilor și examenelor naționale și asigurarea unui plan de rezervă dezbătut și aprobat de partenerii sociali în cazul în care, din cauza pandemiei, s-ar putea reveni la școala online.

 

×
Subiecte în articol: fsli scoala