x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sindicatele din învățământ: Afișarea ratei de vaccinare a salariaţilor este abuzivă

Sindicatele din învățământ: Afișarea ratei de vaccinare a salariaţilor este abuzivă

05 Noi 2021   •   15:43
Sindicatele din învățământ: Afișarea ratei de vaccinare a salariaţilor este abuzivă

Reprezentaţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" susțin că decizia privind modul de reluare a cursurilor şcolare începând din data de 8 noiembrie trebuie descentralizată la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, în funcţie de situaţia epidemiologică de la nivelul localităţii.

 

Potrivit unui comunicat, vineri, cele două organizaţii sindicale solicită Guvernului României să reevalueze decizia de a deschide unităţile de învăţământ ţinând cont doar de numărul salariaţilor vaccinaţi.

"Această decizie poate ar putea transforma grădiniţele, şcolile şi liceele în adevărate focare de infecţie. Putem să înţelegem importanţa predării faţă în faţă şi chiar am susţinut-o de fiecare dată. Totuşi, în situaţia actuală, în condiţiile în care 70% dintre elevi şi 34% dintre angajaţi nu sunt vaccinaţi, în condiţiile în care nu avem teste pentru depistarea COVID 19 în unităţile de învăţământ, considerăm că soluţia prezentată de către Ministerul Educaţiei este una greşită. Riscăm ca trendul descendent din ultimele 10 zile să fie anulat de creşterea alarmantă a îmbolnăvirilor. De asemenea, nici până la ora actuală, nu avem reglementată testarea gratuită, la nivelul cabinetelor şcolare (sau, acolo unde nu este posibil, de către o echipă mobilă din cadrul DSPJ/DSPMB), a salariaţilor din unităţile de învăţământ (ne referim la întregul personal). Totodată, testarea gratuită, atât a angajaţilor unităţilor de învăţământ, cât şi a preşcolarilor/elevilor trebuie să se realizeze nu doar atunci când aceştia prezintă simptome, ci să aibă loc periodic (de două ori pe săptămână)", precizeză sindicaliştii.

×