x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sorin Cîmpeanu cedeaza în scandalul tăierii burselor de merit

Sorin Cîmpeanu cedeaza în scandalul tăierii burselor de merit

06 Ian 2022   •   18:23
Sorin Cîmpeanu cedeaza în scandalul tăierii burselor de merit

Ministerului Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat joi că vor fi revăzute criteriile de acordare a burselor de merit dacă va fi nevoie.

„Dacă va fi cazul, pe baza rezultatelor pe care le vom avea după primul semestru, exclusiv semestrul I din clasa a V-a și semestrul I din clasa a IX-a, pentru că toți ceilalți se bazează pe rezultatul din anul școlar anterior, dacă va fi cazul, vom revedea criteriile în așa fel încât tot bugetul obținut cu greu pentru bursele elevilor să fie cheltuit pentru bursele elevilor. Toți banii alocați pentru burse vor fi cheltuiți pentru burse, pentru burse elevi”, a precizat, joi, Sorin Cîmpeanu

Scandalul tăierii burselor de merit a fost declanșat de Sorin Cîmpeanu după ce a modificat pragul acordării burselor de merit fără consultare. Ordinul a fost semnat înainte de Crăciun și a intrat în vigoare odată cu publicarea, marți, în Monitorul Oficial. Asociațiile de elevi îl acuză pe Sorin Cîmpeanu că privează în acest fel, peste 700.000 de elevi de bursele de merit, după ce a modificat media de la 8,50 la 9,50, pe lângă introducerea, „din pix”, a condiției de cel mult 10 absențe nemotivate.

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu burse de merit