x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Studenţii  cer program non-stop la metrou

Studenţii  cer program non-stop la metrou

de Alice Petrescu    |    04 Mai 2017   •   18:24
Studenţii  cer program non-stop la metrou
Sursa foto: DIANA OROS

Organizaţiile studenţeşti din Capitală solicită printr-o petiţie online Ministerului Transporturilor și Metrorex ca programul metroului bucureştean să se prelungească şi pe timpul nopţii.Tinerii spun că aşa vor beneficia de mai multe opţiuni socio-culturale, deoarece nu vor mai fi limitaţi de posibilităţile de transport.

Având în vedere că rețeaua de metrou este cea mai sigură și rapidă modalitate de transport în comun din Capitală, un program de funcționare 24/24 ar fi benefic pentru întreaga comunitate, pentru că nu doar tinerii ar avea posibilitatea să circule oricând cu metroul, ci oricare cetățean – afirmă studenții. În opinia lor, un program prelungit al metroului ar face din București un oraș mai atractiv pentru turiști, pentru că ar garanta o mobilitate facilă și sigură a acestora, încurajând astfel dezvoltarea acestui sector, ceea ce ar aduce, implicit și beneficii economice. Petiția adresată autorităților a fost semnată de reprezentanții a peste 91 de organizații membre ale Alianței Naționale a Organizațiilor studențești din România. 

În București, învaţă circa 135 000 de studenți și locuiesc aproape 600 000 de tineri. Metroul bucureştean circulă acum în intervalul orar 5 - 23.00.

Modele din occident

Studenţii au oferit  spre exemplificare şi informaţii legate de programul de funcţionare a reţelelor de metrou din alte state. Astfel, mai mult de jumătate dintre acestea au un program care depăşeşte ora 23.00 cel puţin într-o zi a săptămânii. În multe ţări programul de metrou este mai lung în zilele de weekend, când activitatea socială a cetăţenilor pe parcursul nopţii este mai intensă.

×