x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Teatru, proiecţii de film şi conferinţe inedite. Săptămâna culturală a  Universităţii Politehnica din Bucureşti

Teatru, proiecţii de film şi conferinţe inedite. Săptămâna culturală a  Universităţii Politehnica din Bucureşti

02 Oct 2017   •   12:30
Teatru, proiecţii de film şi conferinţe inedite. Săptămâna culturală a  Universităţii Politehnica din Bucureşti

Pentru că şi-a propus celebrarea a 200 de ani de inovaţie, cercetare şi inginerie, Universitatea POLITEHNICA din București, prin Centrul de Cultură, Voluntariat, Sport și Activități Recreative va da startul astăzi, unei prime săptămâni speciale care va  include cinci seri consecutive de evenimente culturale distincte prin spectacole și conferințe cu iz de festival.

 

 

Astfel, Săptămâna culturală a UPB va debuta în această seară, de la ora 18, pe platoul din faţa clădirii Rectoratului cu momente excepţionale de teatru, realizate în colaborare cu Teatrul Masca din Bucureşti.Statuile vivante vor prinde viață în complexul universitar Politehnica și vor însufleți personaje inedite într-un spectacol de teatru cu actori de excepție – Stil(l) Urban.

Păstrând aceeaşi oră, seara de marţi va fi dedicată unei conferinţe inedite, Viaţa studenților de altădată, al cărei moderator va fi Rectorul Universității POLITEHNICA București, Mihnea Costoiu. Acesta îi va avea ca invitaţi pe prof.dr. Cristian Niculescu, Decan al Facultății de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor, prof.dr. Ioan Dumitrache, Șef al Catedrei de Automatică și Ingineria Sistemelor şi pe prof.dr. Iulian Ripoşan, cancelar al Senatului Universității POLITEHNICA din București. Tema acestei dezbateri care va avea loc în Amfiteatrul „Radu Voinea” se va axa pe poveşti savuroase despre viața studenților din trecut și despre cum se relaxau studenții în Regie.

Pentru seara de miercuri – 4 octombrie, ora 19:00, organizatorii au pregătit , pe platoul din fața clădirii Rectoratului, proiecţia filmului Live, producător și regizor Vlad Păunescu, cu Tudor Chirilă și Rodica Lazăr în rolurile principale, o producție 2015 ce prezintă anchetele unei jurnaliste de succes.  

Joi – 5 octombrie, ora 18:00, Amfiteatrul AN010 – Radu Voinea va găzdui o a doua conferinţă inedită, Modele de Succes, ce-i va avea ca invitaţi speciali pe Bogdan Naumovici, absolvent al Universității POLITEHNICA din București, director de creație al celei mai importante companii de publicitate din România și unul dintre cei mai importanți oameni din publicitatea românească, pe multipla campioană,  Elisabeta Lipă, campioană a României la canotaj de 25 de ori, declarată ca fiind cea mai bună canotoare a secolului de către Federația Internațională de Canotaj, în prezent președinte al Federației Române de Canotaj, pe Matei Dima, BRomania -  vlogger, producător, regizor, scenarist, actor, dublură ori personaj în clipuri virale ce au milioane de accesări şi pe Catinca Maria Nistor - cunoscuta actriță a Teatrului Metropolis pe care o putem urmări în piesa de teatru Cine e fazanul?, piesă pentru care a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar în cadrul Festivalului Naţional Serile teatrului studenţesc.

Seara de vineri va fi dedicată unui concert plin de surprize cu Lidia Buble și The Targets și Mălina Avasiloaie în deschidere.

 

Evenimentul Săptămâna culturală a Universităţii Politehnica din Bucureşti este organizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” și Teatrul Masca.

 

×