x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Trei premii a câte 10.000 de lei fiecare, pentru un eseu

Trei premii a câte 10.000 de lei fiecare, pentru un eseu

19 Oct 2020   •   11:38
Trei premii a câte 10.000 de lei fiecare, pentru un eseu

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României premiază tinerii români interesați de politică, domeniul economic sau educația civică.

Conceput sub forma unui concurs, acest proiect își propune să încurajeze tinerii români, de oriunde s-ar afla, să se implice în dezvoltarea societății în care trăim, prin descoperirea vocației, educarea politică și dezvoltarea spiritului civic a generației de mâine.

Concursul ”Bursa pentru Educație Vocațională” îi provoacă pe aceștia să redacteze un eseu despre unul dintre cele trei domenii, astfel:

Cei care doresc să se înscrie la acest concurs cu un eseu despre domeniul politic, trebuie să facă o analiză comparativă a celor trei doctrine: liberalismul, social-democrația și umanismul.

Cei interesați de domeniul economic trebuie să redacteze un eseu despre cum cred ei că se poate consolida clasa de mijloc din România.

Iar cei interesați de domeniul civic, trebuie să demonstreze că sunt niște tineri cu inițiativă și spirit civic, și pot propune soluții despre modul în care putem reduce prăpastia dintre generații.

Premiul pentru fiecare categorie în parte este câte o bursă în valoare de 10.000 de lei.

Concursul se va desfășura în perioada 16 octombrie – 31 decembrie 2020. Câștigătorii celor trei burse vor fi anunțați pe 1 februarie 2021.

×