x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Universitatea Politehnica Bucureşti intră în sesiunea Semimaratonului Gerar

Universitatea Politehnica Bucureşti intră în sesiunea Semimaratonului Gerar

27 Ian 2017   •   12:50
Universitatea Politehnica Bucureşti intră în sesiunea Semimaratonului Gerar

Ajuns la a-VII-a ediţie, Semimaratonul Gerar, eveniment de tradiţie printre alergătorii din România, va aduna la start peste 820 de participanţi. Semimaratonul Gerar, singura competiţie de alergare pe şosea, chiar și în condiții extreme şi temperaturi scăzute, unde se aleargă în echipe de câte trei alergători, este prima competiţie de alergare din sezonul 2017. Spre deosebire de ediţiile anterioare, anul acesta, alergătorii vor lua startul chiar  la căderea serii.

 

Astfel,temerarii competiţiei de anul acesta, cu vărste cuprinse între 18 şi 60 de ani, se vor alinia la start, sâmbătă,la căderea serii, în Campusul Universității Politehnica din București pentru a trece testul de anduranţă sportivă al celor două probe, semimaratonul de echipă (21 km) și crosul individual (10,8 km). Probele de semimaraton sunt adresate echipelor formate din trei alergători (trei băieţi pentru clasamentul masculin – primul start, două fete şi un băiat/doi băieţi şi o fată pentru clasamentul mixt sau trei fete pentru clasamentul feminin – al doilea start).

 

“Semimaraton Gerar este o competiţie de suflet, cu oameni minunați care reușesc să-și depășească limitele și performanțele în situații extreme. Ne bucurăm să observăm interesul tot mai mare pentru alergare, chiar și la -10 grade Celsius. Acest lucru demonstrează interesul crescut pe care tot mai mulți oameni îl acordă mișcării și unui stil de viață sănătos”
a declarat Gabriel Solomon, președinte People for Sport România.

 

Evenimentul, susţinut de Telekom România, este organizat de către Asociaţiile Club Sportiv Ro Club Maraton și People for Sport România, împreună cu Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucureşti şi Asociaţia Bucharest Running Club. Semimaraton Gerar are drept scop promovarea alergării în aer liber, în orice condiţii meteorologice.

 

 

×