x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Universitățile și-au deschis porțile online

Universitățile și-au deschis porțile online

de Monica Cosac    |    02 Oct 2020   •   09:36
Universitățile și-au deschis porțile online

Noul an universitar a început joi, 1 octombrie, iar cele mai multe dintre universități au optat pentru cursuri online, în condițiile pandemiei de COVID-19. Sunt, însă, și facultăți ai căror studenți vor merge fizic la școală pentru diverse seminarii sau laboratoare. De asemenea, unii studenți vor fi cazați în cămine, deși capacitatea acestora a fost redusă la jumătate. 


Și Universitatea de Medicină și Farmacie a început anul universitar cu o festivitate ținută afară, în fața parcului din incinta Palatului Facultății de Medicină. „În tot acest context al pandemiei COVID-19, vom începe un an universitar atipic, iar cursurile universității noastre (...) se vor desfășura online, în timp ce lucrările practice și laboratoarele se vor desfășura într-un sistem dual, online și față în față, după un program adaptat fiecărei discipline de studiu”, a declarat rectorul Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, prof. dr. Viorel Jinga. Prestigioasa instituție de învățământ superior medical numără în prezent un total de 12.500 de studenți, dintre care 10.608 studenți sunt înscriși la studiile de licență. 


Și președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că studenții și profesorii au în față cel mai dificil an universitar din 1989 încoace.

Conform normelor sanitare stabilite de autorități, în cazul celor care vor merge fizic la cursuri/seminarii, la intrarea în facultate le va fi măsurată temperatura, iar celor care au peste 37,3 nu le va fi permis accesul. Bineînțeles, studenții și profesorii sunt obligați să poarte mască, excepție făcând cei de la canto sau actorie, care pot renunța temporar la mască.

×