x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie UPDATE Elevii au depus plângere penală împotriva ministrului Educației. Acesta le răspunde în bătaie de joc

UPDATE Elevii au depus plângere penală împotriva ministrului Educației. Acesta le răspunde în bătaie de joc

20 Iul 2021   •   13:27
UPDATE Elevii au depus plângere penală împotriva ministrului Educației. Acesta le răspunde în bătaie de joc
Sursa foto: gov.ro

Două asociaţii ale elevilor au depus, astăzi, la Parchetul General o plângere penală împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru abuz în serviciu deoarece nu a publicat normele de aplicare a OUG 50/2021 cu privire la transportul gratuit pentru elevi. Ministrul a răspuns cu ironie la nemulțumiriile elevilor.

"Asociaţiile de elevi vor depune o plângere penală pe numele domnului ministru Sorin Cîmpeanu pentru abuz în serviciu, ca răspuns pentru nepublicarea normelor de aplicare pentru OUG 50/2021. Deşi acesta este obligat de lege să publice în termen de 30 de zile normele de aplicare, acesta nu şi-a respectat atribuţiile. Ca răspuns, vom depune plângerea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la ora 10,00, dar şi la ora 11,00 la Administraţia Prezidenţială, unde vom susţine o conferinţă de presă la momentul depunerii", transmt asociațiile elevilor din Bucureşti şi Constanţa.

"Suntem nemulţumiţi deoarece acesta, de foarte multe ori, a dat dovadă de dezinteres faţă de transportul elevilor şi asigurarea transportului gratuit al elevilor. Mai mult, la momentul actual, în urma adoptării unei OUG prin care se modifică şi se reintroduce procedura de decont a navetei elevilor, a fost prevăzut faptul că, la termen de 30 de zile de la adoptarea ordonanţei, ministrul va adopta, prin ordin de ministru, o anumită metodologie de decontare. Au trecut peste 30 de zile şi încă nu a fost adoptat respectivul ordin, fiind încălcată o ordonanţă care, până la urmă, însuşi ministrul a dat-o", a explicat Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa, la Antena3. 

la această situație, Sorin Cîmpeanu a răspuns cu ironie, jignindu-i pe elevi, afirmând că își cere scuze celor care nu au știut că se află în vacanță, vor să meargă  la școală și nu pot să deconteze transportul.

”Îmi cer scuze pentru această întârziere de o zi, pe care mi-o asum”, a declarat acesta, la Antena 3.

 

×