x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 1.520 de broaşte, destinate preparării unor produse afrodiziace, confiscate în Peru

1.520 de broaşte, destinate preparării unor produse afrodiziace, confiscate în Peru

15 Iul 2017   •   21:50
1.520 de broaşte, destinate preparării unor produse afrodiziace, confiscate în Peru

Autorităţile peruane au confiscat, vineri, 1.520 de broaşte, destinate preparării unor băuturi afrodiziace pe piaţa din Lima, a anunţat Serviciul Naţional Forestier şi al Faunei (Serfor), citat de AFP. 

Batracienii au fost confiscaţi în nordul statului Peru, după ce au fost descoperiţi în saci din plastic, ascunşi în cala unui autobuz, a precizat Serfor, adăugând că animalele au fost găsite deshidratate, dar în viaţă. 

"Ele urmau să fie comercializate în capitala ţării şi, apoi, să fie folosite la prepararea unor decocturi medicinale şi a unor produse afrodiziace", a declarat pentru presa naţională Rafael Velasquez, directorul regional al Serfor. 

Cele 1.520 de broaşte confiscate aveau o valoare de piaţă totală de aproximativ 3.000 de dolari. 

Extractul de broască este o băutură care, potrivit şamanilor, posedă efecte curative şi, mai ales, afrodiziace. În anumite cercuri, această substanţă a fost supranumită "viagra incaşilor". 

Aceia care promovează consumul de extract de broască afirmă că poţiunea contribuie la vindecarea degenerării cerebrale, combate anemia, tusea, infecţiile bronhice, astmul, stresul, nervozitatea şi impotenţa sexuală.AGERPRES

×