x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 10.000 de oameni evacuați dintr-un cartier din Berlin din cauza unei bombe de 250 de kg

10.000 de oameni evacuați dintr-un cartier din Berlin din cauza unei bombe de 250 de kg

02 Oct 2017   •   19:28
10.000  de oameni evacuați dintr-un cartier din Berlin din cauza unei bombe de 250 de kg

Aproximativ 10.000 de persoane dintr-un cartier din sud-vestul Berlinului vor fi evacuate luni seara în intervalul în care serviciile de genişti dezamorsează o bombă cu greutatea de 250 de kilograme, datând din Al Doilea Război Mondial, au anunţat surse ale poliţiei locale, relatează AFP. 

Un perimetru de securitate pe o rază de 500 de metri a fost stabilit în cartierul Schneeberg şi s-a început deja 'evacuarea locuitorilor', dar aceasta ar putea dura ore, a precizat poliţia locală. 

Circulaţia a fost întreruptă pe mai multe linii de metrou şi pentru trenurile din zona suburbană. Forţele de ordine au dispus închiderea mai multor străzi şi chiar a unei părţi din autostrada care se învecinează cu perimetrul de securitate. 

Bomba neexplodată a fost găsită luni în cursul lucrărilor de pe un şantier. 

La începutul lunii septembrie, serviciile de deminare din Frankfurt (vestul Germaniei) au dezamorsat o bombă britanică, cu un focos de 1,4 tone, din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Operaţiunea s-a desfăşurat fără incidente, dar ca măsură de precauţie 65.000 de locuitori au fost evacuaţi, aceasta fiind cea mai amplă operaţiune de acest tip desfăşurată în Germania după anul 1945.AGERPRES

×