x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 12 militari turci au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit peste o casă de lângă Kabul

12 militari turci au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit peste o casă de lângă Kabul

16 Mar 2012   •   08:27
12 militari turci au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit peste o casă de lângă Kabul

Un elicopter turc din cadrul Fortei internationale a NATO (ISAF) s-a prabusit astazi la periferia capitalei afgane Kabul, anunta politia locala, citata CBS News. In urma accidentului, 12 militari turci si-au pierdut viata.

"Un elicopter s-a prabusit peste o casa din districtul Bagrami", a anuntat comandantul politiei din Kabul, Mohammad Ayoub Salangi, adaugand ca aparatul a luat foc dupa ce s-a prabusit.

Cel putin trei civili au fost ucisi, "doua femei si un copil", ale caror cadavre au fost gasite sub daramaturi, a precizat purtatorul de cuvant al Ministerului afgan de Interne, Sediq Sediqqi.

La Ankara, Ministerul turc al Afacerilor Externe a confirmat ca este vorba despre unul dintre aparatele sale. ISAF a confirmat de asemenea ca este un elicopter al sau, fara a preciza insa carui stat ii apartine.

Accidente de elicopter se inregistreaza in mod frecvent in Afganistan, in special in cazul aparatelor Fortei internationale a NATO (ISAF), care sustine guvernul in fata rebeliunii conduse de talibani.


×