x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 2 români morţi şi alţi 3 răniţi, într-un accident rutier ce a avut loc în Ungaria

2 români morţi şi alţi 3 răniţi, într-un accident rutier ce a avut loc în Ungaria

01 Sep 2018   •   15:41
2 români morţi şi alţi 3 răniţi, într-un accident rutier ce a avut loc în Ungaria
Sursa foto: Donka Ferenc/MTI/MTVA

Doi cetăţeni români au murit şi alţi trei au fost răniţi, în urma unui accident rutier care a avut loc, vineri, în Ungaria, informează Ministerul Afacerilor Externe, care precizează că Ambasada României la Budapesta "monitorizează cu prioritate situaţia". 

"Ambasada României la Budapesta urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs în dimineaţa zilei de 31 august 2018, între localităţile Cegled şi Albertirsa, incident soldat cu decesul a doi cetăţeni români şi rănirea altor trei. Imediat după semnalarea cazului, misiunea diplomatică a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea persoanelor decedate şi starea de sănătate a celor rănite. Conform datelor obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma accidentului doi cetăţeni români au decedat, alţi trei fiind răniţi. Persoanele rănite au fost transportate, în stare gravă, la o unitate medicală din zonă, pentru îngrijiri", menţionează MAE. 

Potrivit sursei citate, o echipă consulară mobilă din cadrul ambasadei s-a deplasat în zonă, pentru a acorda asistenţă consulară. 

Ambasada României la Budapesta este în contact permanent cu reprezentanţii spitalului în care se află cei trei cetăţeni români răniţi, în vederea obţinerii unor informaţii actualizate privind starea acestora de sănătate. 

"Ambasada României la Budapesta monitorizează cu prioritate situaţia, menţine legătura cu toate autorităţile locale şi acordă asistenţă consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite", mai informează MAE. AGERPRES

×