x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 200 de soldaţi britanici s-au luat la bătaie într-un bar din Kenya. Se presupune că scandalul a început între irlandezi şi scoţieni

200 de soldaţi britanici s-au luat la bătaie într-un bar din Kenya. Se presupune că scandalul a început între irlandezi şi scoţieni

05 Apr 2012   •   12:57
200 de soldaţi britanici s-au luat la bătaie într-un bar din Kenya. Se presupune că scandalul a început între irlandezi şi scoţieni

Armata britanica investigheaza un incident de proportii care a avut loc in Kenya, unde aproximativ 200 de militari au fost implicati intr-o bataie dintr-un bar. Din primele roapoarte reiese ca scandalul a inceput dupa ce irlandezii si scotienii aflati acolo au inceput sa se tachineze.

Cinci militari au fost dusi la spital cu elicopterul, in urma bataii, insa ranile nu le-au pus viata in pericol.

"Putem confirma ca un incident in care au fost implicati militarii britanici si care a dus la ranirea unora dintre ei a avut loc vineri seara, in orasul Nanyuki. Incidentul a fost rezolvat de armata britanica si s-a terminat in 20 de minute. Ne cerem scuze pentru acest incident si vom trata cazul cu multa seriozitate. Politia militara a deschis deja o ancheta", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Apararii din Marea Britanie, dupa ce stirea despre bataie a aparut in presa Kenya.

Potrivit cotidianului local Daily Nation, in jur de 200 de soldati au fost implicati in scandal. Autoritatile britanice au declarat ca numarul militarilor care s-au batut "este considerabil", insa nu a avansat un numar concret, afirmand ca aceasta informatie va fi disponibila dupa finalizarea anchetei.

Cotidianul Daily Nation, care citeaza seful politiei din Nanyuki, relateaza ca in barul hotelului unde a avut loc bataia s-au spart geamuri, sticle si s-au distrus mobile.

Scanteia ar fi pornit de la intepaturile unor militari irlandezi catre colegii lor scotieni, care avusesera recent un accident de masina.

Jandarmii kenyeni au fost chemati sa ii potoleasca pe militari, insa inaintea lor a sosit o unitate de alti militari britanici, care au restabilit ordinea.

Armata britanica se antreneaza in mod frecvent in Kenya.

×
Subiecte în articol: bataie bar soldati