x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 3 TONE DE COCAINĂ descoperite în cadrul operaţiunii internaţionale Blue Amber

3 TONE DE COCAINĂ descoperite în cadrul operaţiunii internaţionale Blue Amber

16 Oct 2015   •   15:01
3 TONE DE COCAINĂ descoperite în cadrul operaţiunii internaţionale Blue Amber

Zeci de persoane au fost arestate şi trei tone de cocaină au fost descoperite în cadrul unei ample operaţiuni pentru combaterea criminalităţii organizate, desfăşurată la nivel internaţional de Europol, la care a participat şi Poliţia Română.

Potrivit unui comunicat al IGPR remis, vineri, AGERPRES, autorităţile de aplicare a legii din 39 de state, dintre care 28 membre ale Uniunii Europene, şi parteneri internaţionali şi-au unit forţele în cadrul operaţiunii Blue Amber, organizată de Europol, în perioada 21 septembrie - 4 octombrie.

În urma operaţiunii, 179 de persoane au fost arestate, aproape trei tone de cocaină şi 250 de kilograme de droguri sintetice au fost ridicate, iar 74 de vehicule au fost indisponibilizate pentru cercetări. La acţiune au participat şi 100 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul IGPR.

După acţiunile din cadrul operaţiunii Blue Amber desfăşurate în lunile mai şi iunie, de data aceasta activităţile s-au axat pe destructurarea grupărilor de criminalitate organizată implicate în migraţia ilegală, trafic de droguri, de arme şi de vehicule.

Ofiţerii de legătură ai Europol şi colegii din ţările partenere au coordonat operaţiunea, facilitând schimbul de informaţii cu autorităţile de aplicare a legii, fiind constituit un centru operaţional care a funcţionat permanent la sediul Europol, din Haga.

Spre exemplu, în Australia, poliţiştii au ridicat 32 de kilograme de droguri sintetice ascunse în sticle, care fuseseră livrate din Olanda în patru colete. Trei persoane au fost arestate preventiv în această cauză. Potrivit IGPR, în urma administrării probatoriului, sunt preconizate noi arestări, ca urmare a investigaţiilor efectuate în cadrul operaţiunii.

Primul stagiu al operaţiunii Blue Amber, din lunile mai-iunie, a condus la peste 500 de arestări şi la confiscarea a peste 2,8 tone de droguri.

×
Subiecte în articol: 3 tone de cocaina