x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 300.000 de teste antigen pe săptămână pentru elevii francezi

300.000 de teste antigen pe săptămână pentru elevii francezi

10 Feb 2021   •   22:19
300.000 de teste antigen pe săptămână pentru elevii francezi

Aproximativ 300.000 de elevi francezi vor fi supuşi săptămânal testelor antigen pentru COVID-19 cu prelevare din salivă, pentru a controla evoluţia patogenului şi a putea ţine şcolile deschise, a anunţat astăzi ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, citat de EFE.

Veran a precizat că opţiunea testelor antigen cu probe de salivă a fost avută în vedere, pentru a nu îi afecta prea mult pe cei mici şi pentru a evita introducerea de beţişoare în fosele nazale.

„Categoria prioritară sunt copiii şcolarizaţi pentru a identifica, fără a-i deranja prea mult, cazurile pozitive cu scopul de a prezerva şi proteja şcolile, care dorim să rămână deschise cât mai mult timp posibil”, a spus ministrul.

El a precizat că începând de joi angajaţi sanitari ai reţelei de spitale din Paris vor începe să organizeze testele antigen, ale căror rezultate sunt mai rapide, însă mai puţin fiabile în comparaţie cu tradiţionalele teste PCR.

Potrivit lui Veran, obiectivul este ca, începând cu mijlocul lunii februarie, să se efectueze teste săptămânale în medie la între 200.000 şi 300.000 de şcolari.

Franţa, una dintre ţările cele mai afectate din lume de pandemia de COVID-19, a înregistrat în total 3,4 milioane de cazuri şi 80.000 de decese, iar ritmul vaccinării este mai lent decât cel preconizat.

×
Subiecte în articol: proteste franta