x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin 300 de migranți au dispărut pe mare în apropierea Insulelor Canare

Cel puțin 300 de migranți au dispărut pe mare în apropierea Insulelor Canare

de Redacția Jurnalul    |    09 Iul 2023   •   21:04
Cel puțin 300 de migranți au dispărut pe mare în apropierea Insulelor Canare
Sursa foto: Hepta

Cel puțin 300 de persoane care călătoreau cu trei ambarcațiuni din Senegal către Insulele Canare din Spania au dispărut de mai multe zile, au anunțat duminică reprezentanții organizației Walking Borders.

Două ambarcațiuni care transportau fiecare în jur de 60 de persoane sunt dispărute de 15 zile de când au plecat din Senegal pentru a încerca să ajungă în Spania, a declarat Helena Maleno de la Walking Borders pentru Reuters. O a treia ambarcațiune a plecat din Senegal pe 27 iunie cu aproximativ 200 de persoane la bord.

Familiile celor aflați la bord nu au mai primit vești de la aceștia de când au plecat, a precizat Maleno. Toate cele trei ambarcațiuni au plecat din Kafountine, în sudul Senegalului, care se află la aproximativ 1.700 de kilometri de Tenerife.

„Familiile sunt foarte îngrijorate. Sunt în jur de 300 de persoane din aceeași zonă a Senegalului. Au plecat din cauza instabilității din Senegal", a explicat Maleno.

Insulele Canare, în largul coastei Africii de Vest, au devenit principala destinație pentru migranții care încearcă să ajungă în Spania. Alții încearcă să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Spania continentală. Cele mai multe traversări se desfășoară vara.

Cel puțin 559 de persoane, inclusiv 22 de copii, au murit în 2022 în încercările de a ajunge în Insulele Canare, potrivit datelor Organizației Internaționale pentru Migrație a ONU.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: migranti disparuti