x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 44 de parlamentari din Zimbabwe s-au circumcis pentru a da un exemplu cetăţenilor. Vezi despre ce e vorba

44 de parlamentari din Zimbabwe s-au circumcis pentru a da un exemplu cetăţenilor. Vezi despre ce e vorba

22 Iun 2012   •   14:53
44 de parlamentari din Zimbabwe s-au circumcis pentru a da un exemplu cetăţenilor. Vezi despre ce e vorba

Patruzeci si patru de parlamentari din Zimbabwe au fost circumcisi, azi, acestia recurgand la acest gest pentru a atrage atentia cetatenilor asupra pericolelor HIV-SIDA.

Gestul a fost si unul de unitate politica, dat fiind ca parlamentarii erau si din opozitie si din partea partidului de gvernamant. Toti cei 44 de parlamentari au facut coada la clinica cladirii Parlamentului pentru a se supune operatiei.

"Cand am intrat mi-a fost putin frica, insa mi-au explicat in ce consta operatia si m-am linistit", a relatat parlamentarul partidului Miscarea pentru Schimbare Democratica, Blessing Chebundo, la cateva minute dupa operatie.

"Nu simt niciun fel de durere. Pot chiar sa joc si un fotbal, acum", a adaugat acesta pentru Reuters.

Parlamentarii au amintit cercetarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, potrivit carora, circumcizia la barbati reduce cu 60% riscul de infectare cu HIV.

Circumcizia la barbati a devenit o recomandare in tara central-africana in care SIDA a facut ravagii. O estimare din 2009 arata ca 13,7% din populatia adulta din Zimbabwe este infectata cu virusul HIV.

Unul dintre parlamentari a fost chiar de acord sa fie fotografiat in timpul operatiei, pentru a oferi un bun exemplu cetatenilor.

×