x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 45 de morţi la Riga: cea mai mare catastrofă de la declararea independenţei Letoniei

45 de morţi la Riga: cea mai mare catastrofă de la declararea independenţei Letoniei

22 Noi 2013   •   20:29

Letonia a decretat trei zile de doliu - 23, 24 şi 25 noiembrie - pentru victimele tragediei produse joi seara la centrul comercial Maxima, la o periferie a capitalei Riga, în urma prăbuşirii acoperişului acestuia. Bilanţul victimelor a crescut la 45 de persoane decedate şi alte câteva zeci rănite, relatează 7sur7.be.

Acoperişul s-a prăbuşit, joi seara, la o oră de vârf, în timp ce sute de clienţi veniseră la cumpărături în supermarketul situat în cartierul Zolitudine. Cauzele acestei tragedii sunt deocamdată necunoscute.

Printre victime figurează trei pompieri, care şi-au pierdut viaţa în cursul operaţiunii de salvare. Alte cel puţin 35 de persoane au fost rănite în dezastru, scrie AFP.

“Nu ştim în acest moment cauzele accidentului. A fost o noapte tragică”, a declarat agenţiei franceze de presă o purtătoare de cuvânt a echipei de intervenţie în caz de dezastre, Viktorija Sembele.
Centrul comercial, exploatat de retailerul Maxima Latvia, al doilea din ţară după Rimi, a fost construit în 2011.

“Vom continua să lucrăm la maximum de capacitate, dar situaţia rămâne extrem de periculoasă sub clădirea dărâmată”, a declarat şeful echipei de salvatori, Oskars Abolins.

Acoperişul a căzut pe o suprafaţă de 500 de metri, din cauza unei “explozii”, a declarat joi seara viceprimarul capitalei Riga, Andris Ameriks, citat de agenţia locală de presă BNS. El nu a precizat însă natura deflagraţiei.


×
Subiecte în articol: letonia