x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 500 de ţigani evacuaţi dintr-o tabără ilegală din Roma

500 de ţigani evacuaţi dintr-o tabără ilegală din Roma

de Carmen Plesa    |    11 Noi 2009   •   00:00

O tabără de în care locuiau ilegal aproximativ 500 de ţigani din România a fost evacuată de autorităţile din Roma.

Operaţiune de evacuare, în zorii acestei zile, în tabăra ilegală Casilino 700, din Roma. Poliţişti, gardieni publici şi reprezenţi ai Primăriei din capitala italiană au evacuat zona din parcul Centocelle unde stăteau ilegal aproximativ 500 de ţigani din România.

Pe lângă forţele de ordine, la faţa locului au fost prezente şi autobuze pregătite să transporte femeile şi copiii cărora li s-a garantat asistenţă pentru repatrierea în România.


FURTURI ŞI DISTRUGERI
"Acţiunea de evacuare din această dimineaţă reprezintă primul răspuns important pe care îl dăm cetăţenilor care locuiesc în acest cartier al oraşului în ceea ce priveşte securitate şi asigurarea unor condiţii ambientale care să nu fie periculoase pentru sănătate", a declarat Giorgio Ciardi, delegat al primarului Romei pe probleme de siguranţă. Ciardi a spus că autorităţile au primit în ultimul timp multe semnale de la cetăţeni care s-au plâns de creşterea numărului de furturi în zonă, dar şi de degradarea mediului înconjurător.

Delegatul primarului a declarat pentru Corriere della Sera că au fost asigurate serviciile de asistenţă socială şi umanitară pentru cei evacuaţi, dar că nomazii au refuzat orice ofertă de cazare sau repatriere.


REACŢII
Acţiunea n-a fost însă deloc văzută bine de reprezentaţii Pdci. "Evacuarea executată în zorii acestei zile în tabăra de nomazi Casilino Centocelle e un act foarte grav, mai ales că chiar în această tabără eram în plin proces de integrare sanitară, şcolară şi socială, care-i implica şi pe locuitorii caestui cartier. O integrare care a dus la vaccinarea locuitorilor taberei şi la faptul că au fost trimişi la şcoală peste 100 de copii din tabără, cu ajutorul operatorilor sociali", a susţinut Emiliano Celli, de la sediul din Roma al  Pdci.

×
Subiecte în articol: diaspora