x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 59 de persoane au fost lovite de trăsnet. Toate au MURIT

59 de persoane au fost lovite de trăsnet. Toate au MURIT

16 Mai 2016   •   09:35
59 de persoane au fost lovite de trăsnet. Toate au MURIT
Sursa foto: jerbarber/Getty Images/iStockphoto

Cincizeci şi nouă de persoane au murit lovite de trăsnete în decurs de trei zile în Bangladesh, un bilanţ fără precedent într-o ţară obişnuită totuşi cu intemperiile în perioada de dinaintea musonului, a informat un responsabil al Departamentului de gestionare a catastrofelor, citat de AFP.

"Nu ne-am mai confruntat niciodată cu un număr atât de mare de morţi din cauza trăsnetului", a declarat pentru AFP Reaz Ahmed, şeful Departamentului de gestionare a catastrofelor.

Majoritatea victimelor au fost lovite de trăsnet în timp ce munceau pe plantaţiile de orez.

Trăsnetul este un fenomen frecvent în timpul furtunilor tropicale, care afectează Bangladeshul înainte şi în perioada musonului, din iunie până în septembrie.

Potrivit Departamentului de gestionare a catastrofelor, din 2011 şi până în prezent s-au înregistrat în medie 200 de decese pe an legate de acest fenomen.

Creşterea numărului deceselor provocate de trăsnet se explică, potrivit meteorologului Shah Alam, prin deforestare, mai ales prin tăierea copacilor înalţi, precum palmierii, care aveau un efect de paratrăsnet atrăgând fulgerele.

Pe de altă parte, lucrătorii de pe plantaţii au din ce în ce mai des asupra lor obiecte metalice, precum telefoane mobile, devenind astfel victime ale trăsnetelor.

 

Agerpres

×
Subiecte în articol: traznet