x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 60 de militanți islamiști sirieni au intrat în Germania ca refugiați

60 de militanți islamiști sirieni au intrat în Germania ca refugiați

02 Sep 2017   •   16:40
60 de militanți islamiști sirieni au intrat în Germania ca refugiați

Un număr de 60 de foşti combatanţi din miliţiile islamiste siriene având legături cu reţeaua teroristă internaţională Al-Qaida au intrat în Germania ca refugiaţi, relatează sâmbătă săptămânalul german Der Spiegel, care citează surse din domeniul securităţii, transmite dpa. 

Presupuşii foşti militanţi au fost membri ai brigăzii Awais al-Qurany, o unitate care iniţial a luptat de partea Armatei Libere Siriene (rebelii sirieni) înainte de a se alătura Frontului al-Nusra, ce avea legături cu Al-Qaida. 

La 28 iulie 2016, Frontul al-Nusra şi-a schimbat numele în Jabhat Fatah al-Sham şi a anunţat că a tăiat legăturile cu Al-Qaida. 

Publicaţia citată susţine că membrii grupării ajunşi în Germania au participat la 'numeroase masacre asupra civililor şi soldaţilor sirieni capturaţi'. 

În prezent, în Germania se desfăşoară anchete împotriva a 25 de foşti luptători din unitatea respectivă. Alţi cel puţin 30 de combatanţi s-ar afla pe teritoriul Germaniei, potrivit serviciilor secrete din această ţară, care au creat o celulă specială pentru a se ocupa de acest caz.

AGERPRES

×