x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 60% dintre americani au votat pentru redresare economică

60% dintre americani au votat pentru redresare economică

05 Noi 2008   •   00:00

Aproximativ 60% dintre alegătorii americani consideră că situaţia economică reprezintă cea mai importantă problemă cu care se confruntă în prezent Statele Unite, se arată într-un exit-poll dat publicităţii, în urmă cu câteva minute, de televiziunea CNN.



Potrivit studiului, 10% din electorat a considerat că Irakul (problematica cea mai fierbinte din scrutinul din 2004) ar fi cea mai importantă chestiune actuală a administraţiei americane.

Alţi  9% dintre respondenţi au declarat că terorismul (chestiunea în jurul căreia au fost organizate campaniile şi alegerile din 2000) ar fi principalul motiv de îngrijorare al americanilor.

Unul din zece alegători a declarat că a votat pentru prima dată marţi; 20% dintre aceştia sunt alegători de culoare, un procent similar fiind reprezentat de hispanici, potrivit unui exit-poll realizat de Associated Press şi citat de televiziunile americane şi Mediafax.

În ceea ce priveşte activitatea actualei administraţii, numai un alegător din cinci aprobă felul în care şi-a îndeplinit atribuţiile.

Potrivit exit-poll-ului, unul din şapte alegători are sub 30 de ani, iar o treime din electoratul intervievat a declarat un venit de mai puţin de 50.000 de dolari pe an.

Rezultatele au la bază un eşantion preliminar de peste 2.400 de alegători, intervievaţi la ieşirea de la urne în ziua alegerilor şi telefonic în cazul alegătorilor care au votat anticipat.

×