x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 75 de blindate ale armatei britanice au fost vândute Ucrainei. Primul lot a fost deja livrat

75 de blindate ale armatei britanice au fost vândute Ucrainei. Primul lot a fost deja livrat

14 Feb 2015   •   17:44
75 de blindate ale armatei britanice au fost vândute Ucrainei. Primul lot a fost deja livrat
Un prim lot de 20 de blindate de tipul Saxon ce s-au aflat în dotarea armatei britanice au fost vândute Ucrainei, alte 55 de vehicule de același tip urmând să fie livrate în curând, a anunțat vineri secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare de la Kiev, Olexandr Turcinov, citat de agenția Unian. 
 
Oficialul ucrainean a precizat că blindatele au fost achiziționate fără armament și urmează să fie adaptate nevoilor armatei ucrainene în urma unor lucrări realizate de compania de stat Ukroboronprom, care le va echipa cu armament de producție ucraineană. După terminarea acestor lucrări și a testelor necesare, ele vor intra imediat în dotarea armatei, a mai spus Turcinov.
 
Anunțul inițial al acestui import a fost făcut pe 5 decembrie de directorul Ukroboronprom, Sergii Pinkas, care a precizat că pentru cele 75 de vehicule militare Ucraina a plătit circa 3,8 milioane de dolari. El a explicat atunci că blindatele Saxon constituie o alternativă convenabilă pentru înlocuirea blindatelor depășite tehnologic aflate în dotarea armatei ucrainene, menționând că aceste vehicule oferă protecția necesară trupelor ce execută misiuni de luptă în cele două provincii separatiste proruse din estul țării.
 
Blindatul Saxon a fost proiectat în anii '70, ca vehicul de luptă ieftin și eficient pentru infanteria mecanizată. În prezent se mai află în dotarea armatelor din Irak, Oman, Bahrein, Nigeria, Malaezia și Mozambic, în timp ce armata britanică le-a scos din exploatare. 

×