x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 80.000 de turiști, închiși într-o stațiune chinezească

80.000 de turiști, închiși într-o stațiune chinezească

08 Aug 2022   •   06:30
80.000 de turiști, închiși într-o stațiune chinezească
Sursa foto: Agerpres

​​​​​​​Autoritățile locale au anulat sâmbătă toate zborurile și trenurile din Sanya, cunoscută drept „Hawaii Chinei”, după ce vineri fuseseră confirmate 263 de cazuri coronavirus. Astfel, peste 80.000 de turiști au rămas blocați în populara stațiune din China.

Călătorii trebuie să prezinte acum cinci teste PCR negative timp de șapte zile înainte de a li se permite să plece.

Restricțiile de pe Sanya, oraș din sudul insulei Hainan și o destinație populară pentru surfing, vin în timpul sezonului turistic de vârf.

Serviciile esențiale precum supermarketurile și farmaciile rămân deschise, dar locurile de divertisment au fost închise de săptămâna trecută, relatează AFP, citat de BBC.

Autoritățile au spus că vor cere hotelurilor să ofere o reducere de 50% până când restricțiile vor fi ridicate.

4 bolnavi, 1 milion de izolați

Sanya nu este singurul oraș care a intrat în izolare în ultimele luni. Aproximativ un milion de oameni dintr-o suburbie a Wuhan, orașul din centrul Chinei unde a fost înregistrat pentru prima dată Covid-19, s-au confruntat luna trecută cu noi restricții, după ce au fost confirmate patru cazuri asimptomatice.

Țara a înregistrat mai puțin de 15.000 de decese de când a început pandemia, potrivit Universității Johns Hopkins. Cu toate acestea, au existat îngrijorări cu privire la impactul regulilor stricte, inclusiv testarea în masă și blocajele locale, asupra economiei.

Între timp, în iunie, cei 25 de milioane de rezidenți din Shanghai au ieșit în sfârșit dintr-un blocaj strict de două luni.

China este singura economie majoră care urmează încă o politică „zero Covid”.

 

×