x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A fost DISTRUSĂ cea mai mare plantație de canabis din Europa. Afacere de 30 de milioane de euro

A fost DISTRUSĂ cea mai mare plantație de canabis din Europa. Afacere de 30 de milioane de euro

14 Apr 2022   •   10:15
A fost DISTRUSĂ cea mai mare plantație de canabis din Europa. Afacere de 30 de milioane de euro

Cea mai mare plantație ilegală de canabis din Europa a fost distrusă, potrivit Gărzii Civile spaniole și poliției din Navara, scrie Xinhua.

Aceasta se afla între localitățile Artajona şi Olite din regiunea Navarra, în nordul Spaniei, și se întindea pe o suprafaţă de 67 de hectare. De asemenea, conținea circa 415.000 de plante.

Proprietarul a declarat oficialităților că produce cânepă pentru industrie iar destinațiile finale ale transporturilor de plante erau Italia și Elveția întrucât în aceste țări este legală procesarea pentru producerea canabidiolului. 

Autoritățile au reținut trei suspecți care administrau un imens depozit din Artajona, care dispunea de sisteme de ventilație și controlul temepraturii. În interior au fost descoperite caproximativ 13.000 de plante.

Operațiunea de flagrant a vizat un camion cu destinația Italia încărcat cu 23.000 de plante uscate. 

Toată producția a fost distrusă, atât plantația, cât și plantele recoltate. Valoarea afacerii se ridică la 30 de milioane de euro. 

 

×
Subiecte în articol: canabis Spania