x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A înviat turismul de lux

A înviat turismul de lux

de Irina Cristea    |    12 Aug 2010   •   00:00

Criza turismului de lux s-a încheiat. Cel puţin în Franţa, unde palatele din Paris sau de pe Coasta de Azur au revenit în atenţia clienţilor amatori de vacanţe cu tichie de mărgăritar. "Luna iulie a fost de-a dreptul excepţională pentru noi! E clar că lucrurile încep să revină la normal", declară, pentru AFP, Didier le Calvez, directorul unui astfel de stabiliment, unde preţul unei camere variază între 650 şi 13.000 de euro pe noapte.

Clientela este formată în special din arabi şi ruşi, popoare care par să fi depăşit criza economică mai repede în comparaţie cu restul lumii. Şapte hoteluri pariziene (printre care Ritz, Bristol, Plaza-Athénée) care-şi desfăşoară activitatea în foste palate au raportat în iulie o rată de ocupare de 90,5%, în condiţiile în care preţul mediu al unei camere este de 916,7 euro pe noapte.

Turiştii extrem de bogaţi au revenit şi pe Coasta de Azur, unde hotelurile fastuoase au fost ocupate aproape de 100% în iulie, iar procentul se va menţine, potrivit estimărilor hotelierilor, şi în august.

×
Subiecte în articol: externe