x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit Etta James, una dintre vocile de aur ale R&B-ului (VIDEO)

A murit Etta James, una dintre vocile de aur ale R&B-ului (VIDEO)

de Ionuţ Socaciu    |    21 Ian 2012   •   07:16
A murit Etta James, una dintre vocile de aur ale R&B-ului (VIDEO)

Etta James, una din cele mai grave voci de R&B, a murit vineri, la 73 de ani, a anuntat vechiul ei prieten si manager, Jerry Wexler. "Este o pierdere ingrozitoare pentru familie, prieteni si iubitorii muzicii ei din toata lumea. A fost o cantareata adevarata, iar muzica ei sfida conceptul de categorie", a declarat acesta, citat de Telegraph.

Desi cea mai cunoscuta piesa a ei, "At Last" a fost reluata de multi artisti, printre care Beyonce, Celine Dion sau Christina Aguilera, numele Ettei James este destul de putin cunoscut. Multi isi amintesc totusi vocea ei calda si grava.

Nascuta in 1938, Etta James, pe numele adevarat Jamesetta Hawkins, a inregistrat primul hit alaturi de grupul ei, The Peaches - faimosul "Wallflower (Roll with me Henry)". Dar numai dupa cativa ani cunoaste succesul, in 1960, cu albumul "At Last", care cuprinde piesele "All I Could Do Was Crying", "Trust In Me" si "At Last", castigand de-a lungul carierei trei premii Grammy. A devenit insa dependenta de heroina si a fost de cateva ori la cura de dezintoxicare, iar cariera ei s-a oprit in 1974.

In 2008 a revenit in prim-plan, odata cu lansarea filmului "Cadillac Records". Beyonce a interpretat rolul Ettei James pe ecran, insa felul in care a jucat cantareata n-ar fi fost pe placul acesteia. in 2010 a fost diagnosticata cu leucemie, hepatita C si dementa. Etta James a lasat in urma ei 30 de albume si o stea pe Hollywood Walk of Fame.

×
Subiecte în articol: grammy etta james r&b