x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doliu în lumea filmului. Actorul italian Giuliano Gemma a murit într-un accident de maşină

Doliu în lumea filmului. Actorul italian Giuliano Gemma a murit într-un accident de maşină

02 Oct 2013   •   11:12
Doliu în lumea filmului. Actorul italian Giuliano Gemma a murit într-un accident de maşină

Actorul italian Giuliano Gemma, devenit celebru pentru rolurile sale din numeroase filme western italiene, denumite "western spaghetti", a murit marţi seară, la vârsta de 75 de ani, în urma unui accident de automobil produs în regiunea oraşului Roma, anunţă Mediafax.

 Născut în septembrie 1938 la Roma, Giuliano Gemma şi-a început cariera cinematografică la vârsta de 18 ani în calitate de cascador. După câteva roluri modeste şi câteva scene în care a dublat o serie de actori cunoscuţi, Giuliano Gemma a început să primească roluri principale în multe filme şi a jucat în genuri cinematografice diferite. Actorul italian a jucat în peste 100 de filme de cinema şi televiziune, apărând atât în comedii, cât şi în filme de aventuri şi istorice.

Giuliano Gemma a filmat alături de unii dintre cei mai renumiţi actori de cinema, precum Charlton Heston în filmul "Ben Hur" şi Alain Delon în "Ghepardul", de Luchino Visconti, în 1962.

În 1965, acesta a jucat în "Baladă pentru Valea Morţii/ Una pistola per Ringo", un film care l-a consacrat ca star de filme din categoria "western spaghetti" şi l-a făcut celebru pe plan mondial. A jucat apoi în 10 filme din această categorie, fiecare nou lungmetraj bucurându-se de un imens succes la public.

Giuliano Gemma a lucrat pe parcursul carierei sale cu actori celebrii, precum Kirk Douglas, Rita Hayworth, Henry Fonda, Florinda Bolkan, Liv Ullman, Philippe Noiret şi Catherine Deneuve.

Pentru rolul din filmul "Deşertul tătarilor" (1976), Giuliano Gemma a fost recompensat cu premiul David di Donatello, echivalentul italian al premiul Oscar.

×