x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A rămas paralizată parţial după ce s-a vaccinat împotriva gripei noi!

A rămas paralizată parţial după ce s-a vaccinat împotriva gripei noi!

01 Feb 2010   •   00:00
A rămas paralizată parţial după ce s-a vaccinat împotriva gripei noi!

O femeie din Marea Britanie a rămas paralizată parţial după ce s-a vaccinat împotriva virusului AH1N1 la sfârşitul anului trecut. Potrivit Daily Mail, britanica, în vârstă de 47 de ani, suferă acum de o boală foarte rară ce îi afectează sistemul nervos şi nu-şi mai poate controla muşchii feţei şi ai picioarelor.



Medicii au confirmat că vaccinul este cauza bolii, însă spun că astfel de reacţii adverse sunt foarte rare. Alison Dygnas s-a vaccinat în luna decembrie. Atunci, ea susţinea că se simte "plină de energie". Şase săptămâni mai târziu, însă, a început să simtă dureri în picioare, care ulterior s-au intensificat. Problema s-a răspândit apoi şi la faţă, jumătate din aceasta fiind paralizată.

Alison a fost transportată de urgenţă la spital, unde i s-au făcut mai multe analize. În urma acestora, s-a descoperit că pacienta suferă de o boală care îi afectează sistemul nervos. Unul dintre specialişti a spus atunci că problema a fost cauzată "aproape sigur" de vaccin, dar că şansele sunt de "unul la un milion".

"Medicii mi-au spus că aveam mai mari şanse să câştig la loterie decât să iau această boală", a declarat pacienta pentru cotidianul britanic, citat de Antena3.

Paralizia de la picioare poate fi combătută cu ajutorul unor pastile foarte puternice care pot fi luate de până la 20 de ori pe zi. În plus, durează câteva săptămâni până când corpul se obişnuieşte cu ele.

În acest caz a fost nevoie de doar 5 tablete zilnic pentru ca femeia să înceapă să-şi recapete simţurile. Boala este, însă, înrăutăţită de temperaturile extreme.

În prezent, femeia se află în continuare sub tratament. "După ce mă obişnuiesc cu tratamentul, sper să pot lua câte 20 de pastile pe zi, astfel încât să pot începe să merg din nou şi apoi să revin la serviciu", a mai spus aceasta.

×
Subiecte în articol: externe