x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accident de tren în Germania: Zece morţi şi peste 80 de răniţi (nou bilanţ)

Accident de tren în Germania: Zece morţi şi peste 80 de răniţi (nou bilanţ)

09 Feb 2016   •   20:23
Accident de tren în Germania: Zece morţi şi peste 80 de răniţi (nou bilanţ)

Zece persoane au murit şi alte cel puţin 81 au fost rănite marţi după ce două trenuri de pasageri s-au ciocnit frontal la mare viteză într-o zonă izolată din sudul Germaniei, relatează Reuters.

Un pasager este dat în continuare dispărut, iar 18 dintre răniţi se află în stare gravă, a precizat poliţia.

Accidentul s-a produs la o oră de vârf în cursul dimineţii, aproximativ la jumătatea drumului feroviar de şase kilometri între staţiunea Bad Aibling şi oraşul Kolbermoor din Bavaria, în apropiere de graniţa cu Austria.

Ambulanţele nu au putut ajunge la locul accidentului, situat într-o zonă împădurită, cu o prăpastie într-o parte şi un râu de cealaltă parte, astfel că a fost nevoie de intervenţia elicopterelor pentru a transporta victimele la spitalele din apropiere.

Poliţia a precizat că operaţiunile de recuperare cu maşini grele vor fi suspendate pe timpul nopţii şi vor fi reluate miercuri în zori.

Trenurile transportau circa 100 de pasageri, în principal navetişti. Conform poliţiei, mai multe persoane s-ar fi putut afla în trenuri dacă această săptămână nu era una de vacanţă.

Sute de membri ai serviciilor de urgenţă, inclusiv echipe de salvamontişti, au intervenit pentru a-i salva pe pasageri de la locul accidentului, unde vagoanele de tren au rămas răsturnate lângă şine.

Ministrul transporturilor, Alexander Dobrindt, a spus că trenurile şi calea ferată erau dotate cu un sistem automat de frânare care a fost introdus în Germania după ce 10 persoane au murit în 2011 în apropiere de Magdeburg când un conductor de tren nu a oprit la două semnale roşii.

"Este unul dintre cele mai grave accidente de tren din ultimii ani", a spus ministrul.

Cel mai grav accident de tren survenit în Germania după război s-a produs în 1998, când 101 persoane au murit în oraşul Eschede după ce un tren de mare viteză a deraiat.

Potrivit lui Dobrindt, trenurile implicate în accidentul de marţi mergeau probabil cu mare viteză la intrarea într-o curbă, iar conductorii cel mai probabil nu au reuşit să se vadă reciproc.

El a mai spus că în prezent sunt examinate două cutii negre din cele două trenuri pentru a se obţine mai multe informaţii.

Poliţia a refuzat să facă vreun comentariu privind cauza accidentului, făcând apel la populaţie să doneze sânge.

Cancelarul Angela Merkel s-a declarat şocată şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor. "Sunt încrezătoare că autorităţile responsabile vor face tot posibilul pentru a stabili cum s-a produs accidentul", a precizat ea într-un comunicat.

Ministrul transporturilor a mai spus că a fost deschisă o anchetă şi că prioritar este să se stabilească dacă a fost vorba de o cauză tehnică sau de o eroare umană.AGERPRES

×
Subiecte în articol: accident de tren in germania