x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accidentul aviatic de la Iaroslavl, cauzat de o eroare de pilotaj

Accidentul aviatic de la Iaroslavl, cauzat de o eroare de pilotaj

de Mediafax    |    02 Noi 2011   •   11:19
Accidentul aviatic de la Iaroslavl, cauzat de o eroare de pilotaj

O eroare de pilotaj se afla la originea accidentului de avion din septembrie, de langa Iaroslavl, la 300 de kilometri nord-est de Moscova, in care au murit 44 de persoane, inclusiv membrii unei echipe ruse de hochei, a anuntat astazi Comitetul Interguvernamental al Aviatiei.

"Echipajul a apasat din greseala pe frane" in timpul decolarii, a declarat Aleksei Morozov, un oficial al MAK, responsabil cu ancheta.

"Comandantul de bord sau cel de al doilea pilot ar fi putut sa apese pe aceste pedale" fara sa isi dea seama, a precizat el, confirmand astfel pista privilegiata inca de la inceput de catre anchetatori.

In plus, in sangele celui de-al doilea pilot au fost relevate urme ale unui sedativ, fenobarbital, transmite RIA Novosti. "Fenobarbitalul incetineste functionarea sistemului nervos. Cei care iau fenobarbital nu pot fi autorizati sa piloteze un avion", a subliniat Morozov.

Avionul de tip YAK-42, vechi de 18 ani, s-a prabusit la 7 septembrie in apropiere de Iaroslavl. In accident au murit 44 de persoane, inclusiv jucatorii si antrenorii echipei locale de hochei, Lokomotiv, care plecau spre Belarus, pentru a sustine un meci.

In urma acestui accident, presedintele rus Dmitri Medvedev a ordonat inchiderea companiilor aeriene nefiabile.

×