x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acord de mentenanţă între Rusia şi NATO

Acord de mentenanţă între Rusia şi NATO

de Anca Aldea    |    26 Noi 2009   •   00:00

Rusia doreşte să participe la întreţinerea tehnică a echipamentelor militare sovietice din ţările NATO, a anunţat Dmitri Rogozin, trimisul special al Moscovei la Alianţa Transatlantică. "Având în vedere cantitatea mare de tehnologii sovietice deţinute de noile ţări membre ale NATO, suntem dispuşi să organizăm asistenţă tehnică", a declarat ambasadorul cotidianului rus Kommersant, citat de Mediafax.



Potrivit diplomatului, Rusia este "pe punctul de a încheia un acord cu NAMSO (NATO Maintenance and Supply Organization, organizaţia care ajută statele membre să-şi întreţină materialul militar ­ n.r.)". La 4 decembrie, miniştrii de Externe din ţările NATO şi Rusia se vor întâlni la Bruxelles pentru a discuta pe marginea acordului.

Material militar sovietic se află în majoritatea ţărilor est-europene, foste membre ale Pactului de la Varşovia. Dar este NATO pregătită pentru o asemenea colaborare?, se întreabă, în Kommersant, un responsabil din cadrul agenţiei publice de exporturi de arme Rosoboronexport. Este NATO pregătită să facă faţă unei situaţii în care Rusia ar putea face contracte cu alte ţări, de exemplu Afganistanul, care au fost înzestrate cu echipament şi aparatură soviectică?, mai întreabă responsabilul de la Rosoboronexport.

×
Subiecte în articol: externe