x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acţionarii News Corp se revoltă împotriva familiei Murdoch

Acţionarii News Corp se revoltă împotriva familiei Murdoch

de Mediafax    |    17 Oct 2011   •   14:30
Acţionarii News Corp se revoltă împotriva familiei Murdoch

Tot mai multi actionari importanti ai News Corp vor ca familia magnatului Rupert Murdoch sa se retraga de la conducerea companiei, potrivit ziarului britanic The Sunday Telegraph, preluat de Reuters.

Potrivit publicatiei, fondul de pensii al profesorilor din California s-a alaturat celorlalti doi mari actionari ai News Corp care cer plecarea familiei Murdoch, respectiv fondul de pensii al functionarilor publici din California si fondul Hermes Equity.

"Tinand cont de lipsa unor directori independenti, conducerea eficienta a Consiliului este cu atat mai importanta pentru a asigura o supraveghere adecvata asupra companiei si managementului", au declarat pentru The Telegraph reprezentanti ai fondului de pensii.

Acestia au adaugat ca fondul vrea inlocuirea intregului Consiliu de Administratie al News Corp, inclusiv a lui Rupert Murdoch si a fiilor acestuia, James si Lachlan.

Potrivit Sunday Telegraph, fondul detine peste 6 milioane de actiuni News Corp.

Criticile dure aduse conducerii News Corp de unii dintre cei mai importanti investitori anunta o adunare anuala a actionarilor dificila si tensionata pentru grupul media si pentru familia Murdoch pe 21 octombrie.

Compania incearca sa-si recastige reputatia dupa scandalul din Marea Britanie care a condus in luna iulie la inchiderea tabloidului News of the World.

Rupert Murdoch controleaza News Corp printr-o participatie de 40% din actiuni.

×