x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acuze - Fals la Casa Alba

Acuze - Fals la Casa Alba

de Mihaela Matachita    |    06 Aug 2008   •   00:00

Casa Alba ar fi comandat CIA falsificarea unui document scris de seful serviciilor secrete irakiene si adresat fostului presedinte irakian, Saddam Hussein, pentru a crea o falsa legatura intre acesta si reteaua terorista Al-Qaeda si pentru a justifica astfel atacarea Irakului, a relatat site-ul politico.com.



Casa Albă ar fi comandat CIA falsificarea unui document scris de şeful serviciilor secrete irakiene şi adresat fostului preşedinte irakian, Saddam Hussein, pentru a crea o falsă legătură între acesta şi reţeaua teroristă Al-Qaeda şi pentru a justifica astfel atacarea Irakului, a relatat site-ul politico.com.

ANTI-BUSH. În cartea “The Way of the World”, dată publicităţii marţi, Ron Suskind, autor de cărţi anti-Bush, afirmă că Administraţia de la Washington deţinea informaţii de la o sursă înaltă din serviciile secrete irakiene potrivit cărora “nu existau arme de distrugere în masă, iar informaţia a fost primită la timp pentru a opri invazia”. Suskind susţine că Administraţia Bush era în contact cu directorul spionajului irakian, Tahir Jalil Habbush al-Tikriti. Pentru a avea motiv de atac, Casa Albă a “fabricat” o scrisoare falsă adresată de Habbush lui Saddam, antedatată 1 iulie 2001, în care se afirma că Mohammad Atta, creierul atentatelor din 11 septembrie, s-a antrenat pentru această misiune în Irak.
NEGARE. “Afirmaţia că Administraţia a cerut cuiva să falsifice un document adresat de Habbush lui Saddam este pur şi simplu absurdă”, a precizat un purtător de cuvînt al Casei Albe, Tony Fratto. Acesta l-a acuzat pe Suskind că practică un jurnalism incorect, lansînd alegaţii pe care nimeni nu le poate verifica.

Suskind a obţinut premiul Pulitzer ca reporter la Wall Street Journal în perioada 1993-2000.

×
Subiecte în articol: externe