x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Administraţia Obama trimite cecuri la mii de deţinuţi

Administraţia Obama trimite cecuri la mii de deţinuţi

28 Aug 2009   •   00:00

Circa 1.700 de deţinuţi din Washington au primit din greşeală un cec din partea administraţiei. Gestul respectiv face parte din planul de relansare al preşedintelui Barack Obama, au anunţat joi oficiali din domeniul securităţii sociale americane, citaţi de France Presse.



"În jur de 1.700 de deţinuţi au primit o sumă de bani în legătură cu planul de relansare întrucât noi nu am fost informaţi că ei se aflau în închisoare", a precizat Dan Moraski, purtător de cuvânt al Social Security Administration. Fiecare cec valorează 250 de dolari, iar în total, suma acordată din greşeală se ridică la aproape 475.000 de dolari. În total, 3.900 de deţinuţi au primit sume de bani în legătură cu planul de relansare, însă numai 2.200 dintre ei aveau dreptul să le şi folosească, pentru că ei nu se aflau în spatele gratiilor la vremea votării planului de sprijinire a economiei elaborat de administraţia Obama. "Majoritatea acestor cecuri, adică 1.200 pentru moment, au fost returnate de conducerile închisorilor", a afirmat Moraski.

Aceste sume fac parte dintr-un plan masiv de relansare de aproximativ 800 de miliarde de dolari, menit să ajute 52 de milioane de persoane.

×
Subiecte în articol: externe