x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un adolescent de 17 ani a ucis un elev de clasa a șasea și a rănit alte 5 persoane, apoi s-a sinucis

Un adolescent de 17 ani a ucis un elev de clasa a șasea și a rănit alte 5 persoane, apoi s-a sinucis

de Redacția Jurnalul    |    05 Ian 2024   •   09:45
Un adolescent de 17 ani a ucis un elev de clasa a șasea și a rănit alte 5 persoane, apoi s-a sinucis
Sursa foto: X/Rv6aPilot

Un tânăr de 17 ani a ucis un elev de clasa a șasea și a rănit alte cinci persoane într-un schimb de focuri într-o școală din Iowa, potrivit poliției, scrie AP.

Tânărul de 17 ani a deschis focul la un liceu dintr-un orășel din Iowa înainte de reluarea cursurilor în prima zi după vacanța de iarnă, omorând un elev de clasa a șasea și rănind alți cinci joi, în timp ce elevii s-au baricadat în birouri, s-au ascuns în sălile de clasă și au fugit panicați.

Suspectul, un elev al școlii din Perry, a murit după ce s-a împușcat, a declarat un oficial al Diviziei de Investigații Criminale din Iowa.

Autoritățile au declarat că una dintre cele cinci persoane rănite era un administrator, identificat ulterior de ca fiind directorul liceului Perry High School, Dan Marburger.

Autoritățile l-au identificat pe cel care a tras ca fiind Dylan Butler, în vârstă de 17 ani, și nu au oferit informații despre un posibil motiv. Doi prieteni și mama lor care au vorbit cu The Associated Press au declarat că Butler era o persoană liniștită care fusese hărțuită de ani de zile.

Perry are aproximativ 8.000 de locuitori și se află la aproximativ 65 de kilometri nord-vest de Des Moines, la marginea zonei metropolitane a capitalei statului. Aici se află o mare fabrică de procesare a cărnii de porc și case joase, cu un singur etaj. Liceul și școala gimnazială sunt legate între ele, așezate la marginea estică a orașului.

Autoritățile au declarat că Butler avea o pușcă și un pistol de calibru mic.

Motivul suspectului este în curs de investigare, iar autoritățile analizează „ serie de postări pe rețelele de socializare” pe care acesta le-a făcut în jurul perioadei atacului, a adăugat Mortvedt.

Un oficial din cadrul forțelor de ordine informat despre anchetă a declarat că anchetatorii federali și de stat îi interoghează pe prietenii lui Butler și analizează profilurile de socializare ale acestuia, inclusiv postările de pe TikTok și Reddit.

Cu puțin timp înainte de împușcăturile de joi, Butler a postat o fotografie pe TikTok în interiorul băii liceului Perry, a spus oficialul. Fotografia avea ca legendă „acum așteptăm” și era însoțită de melodia „Stray Bullet” a trupei germane KMFDM. Anchetatorii au mai găsit și alte fotografii postate de Butler în care poza cu arme de foc, potrivit oficialului, care nu a fost autorizat să discute public detalii ale anchetei și a vorbit cu AP sub rezerva anonimatului.

Surorile Yesenia Roeder și Khamya Hall, ambele în vârstă de 17 ani, au declarat alături de mama lor, Alita, că Butler a fost hărțuit fără încetare încă din școala primară, dar situația a escaladat recent, când sora sa mai mică a început să fie și ea agresată. Părinții săi au adus acest lucru în discuție la școală, au spus ei, iar aceasta a fost „picătura care a umplut paharul” pentru Butler.

„El suferea. A obosit. S-a săturat de hărțuire”, a declarat Yesenia Roeder Hall, în vârstă de 17 ani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: adolescent atac armat scoala