x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aeroportul londonez Luton își suspendă zborurile din cauza unui incendiu

Aeroportul londonez Luton își suspendă zborurile din cauza unui incendiu

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2023   •   10:15
Aeroportul londonez Luton își suspendă zborurile din cauza unui incendiu
Sursa foto: Hepta

Aeroportul britanic Luton din Londra a suspendat toate zborurile marți seara târziu, în urma unui incendiu izbucnit în parcarea unui terminal. Patru pompieri și un angajat al aeroportului au fost duși la spital după ce au inhalat fum.

Toate zborurile de pe aeroportul Luton din Londra au fost suspendate, iar oamenii au fost rugați să nu călătorească acolo din cauza unui incendiu de proporții în parcarea unui terminal.

Parcarea Terminal Car Park 2 a suferit "o prăbușire structurală semnificativă", potrivit serviciului de pompieri din Bedfordshire, citat de BBC.

15 mașini de pompieri au intervenit la incendiul care a afectat jumătate din structura cu mai multe etaje și a implicat numeroase mașini.

Zborurile au fost suspendate până miercuri, la ora 12:00, pentru siguranța pasagerilor și a personalului, precizează aeroportul.

Patru pompieri și un angajat al aeroportului au fost duși la spital după ce au inhalat fum.

Sute de persoane sunt blocate în Luton miercuri, fără nicio modalitate de a ajunge acasă. Mulți au declarat pentru BBC că mașinile lor se aflau în parcare. Toate hotelurile sunt rezervate, iar mulți pasageri susțin că liniile aeriene i-au lăsat pur și simplu baltă.

Poliția face tot posibilul pentru a îndepărta oamenii de la locul accidentului. Pentru unii dintre pasagerii blocați, engleza nu este prima lor limbă. Mulți dintre ei se grăbesc cu bagajele lor spre gara aeroportului Luton în încercarea de a prinde un tren sau un autocar spre alte aeroporturi pentru a prinde zboruri în următoarele ore.

Aeroportul Luton din Londra este al cincilea aeroport ca mărime din Marea Britanie, după Heathrow, Gatwick, Manchester și Stansted, transportând peste 13 milioane de pasageri în 2022.

Serviciul de ambulanță a declarat că un incident critic a fost oprit, dar va "rămâne la fața locului pentru a sprijini colegii de la pompieri și salvare".

Imaginile distribuite online arată flăcări uriașe și fum care se ridică de la ultimul etaj al clădirii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: aeroport luton