x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aeroport militar din Crimeea ocupat de forţele ruse

Aeroport militar din Crimeea ocupat de forţele ruse

10 Mar 2014   •   08:16
Aeroport militar din Crimeea ocupat de forţele ruse

O forţă armată prorusă purtând uniforme militare fără însemne a ocupat duminică un alt aeroport militar din peninsula ucraineană Crimeea, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului apărării din peninsulă, informează agenţia Reuters.

Grupul de 80 de bărbaţi înarmaţi, sprijiniţi de 50 de civili, a blocat intrarea în aeroportul din apropierea satului Saki şi a stabilit posturi de mitralieră pe pista de aterizare, a declarat Vladislav Selezneov, potrivit căruia grupul de civili, înarmaţi cu bastoane şi bâte, a încercat să pătrundă în terminalul de control al aeroportului.
   
Forţele ruse au ocupat puncte strategice din Crimeea, controlând acum inclusiv aeroportul militar din Belbek şi principalul aeroport civil din Simferopol, fără vărsare de sânge după răsturnarea preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici la 21 februarie, după trei luni de revoltă împotriva conducerii sale.

Mai multe incidente au avut loc cu forţele ucrainene la instalaţii militare şi puncte de graniţă, dar ucrainenii nu au opus rezistenţă armată.

×
Subiecte în articol: aeroport forte ruse ucraina crimeea