x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe IARNA S-A ÎNTORS şi paralizează Europa. Aeroportul din Frankfurt - închis, Eurostar-ul a fost oprit, un avion a ieşit de pe pistă la Paris. Avertizare de călătorie în BELGIA

IARNA S-A ÎNTORS şi paralizează Europa. Aeroportul din Frankfurt - închis, Eurostar-ul a fost oprit, un avion a ieşit de pe pistă la Paris. Avertizare de călătorie în BELGIA

de Marina Constantinoiu    |    12 Mar 2013   •   13:50
IARNA S-A ÎNTORS şi paralizează Europa. Aeroportul din Frankfurt - închis, Eurostar-ul a fost oprit, un avion a ieşit de pe pistă la Paris. Avertizare de călătorie în BELGIA
UPDATE 16.34 - Cel puţin 100 de maşini au fost implicate, marţi la prânz, într-o coliziune în lanţ pe o autostradă în vestul Germaniei, pe fondul ninsorii intense, informează agerpres.ro. Câteva zeci de persoane au fost rănite, dintre care unele grav, potrivit primelor informaţii ale poliţiei.

Accidentul s-a produs pe autostrada A45, în apropiere de Munzenberg (landul Hessa). Şoseaua a fost complet închisă pe ambele sensuri, pentru derularea operaţiunilor de salvare.
Potrivit informaţiilor iniţiale, între maşinile implicate în coliziune se află şi câteva tiruri. Zăpada şi gheaţa din primele zile ale primăverii calendaristice au provocat deja mai multe accidente pe şoselele din Germania. Luni, patru persoane au fost rănite într-o altă coliziune în lanţ în Rhenania de nord-Westfalia, unde într-un alt accident o femeie a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de un copac, ajungând la spital împreună cu fiul ei cu care se afla în maşină.
Mai devreme marţi, în estul Germaniei, 30 de copii au fost răniţi în urma ciocnirii dintre un autobuz şcolar care transporta 55 de elevi şi un autoturism. Cei doi ocupanţi ai acestuia din urmă au decedat în accidentul survenit lângă un sat din Saxonia Anhalt.

UPDATE 14:26
- Ministerul român de Externe a transmis o avertizare de călătorie în Belgia, din cauza căderilor de zăpadă. Ministerul atenţionează cetăţenii români aflaţi în Belgia sau care urmează să călătorească în această ţară că, în urma ninsorilor, circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate pe autostrăzi, pe o singură bandă. În Flandra occidentală, poliţia a solicitat camioanelor să rămână sau să se retragă în locurile de parcare amenajate. Au avut loc numeroase accidente care au creat blocaje în trafic, inclusiv în oraşe, unde se circulă lent şi în coloană. Ambuteiajele la intrările în oraşe se întind pe sute de kilometri. În Bruxelles, transportul în comun de suprafaţă se desfăşoară cu dificultate. La reţeaua de metrou şi în traficul feroviar s-au constatat întârzieri faţă de graficul afişat. În prezent, cursele aeriene sunt afectate în mod semnificativ, înregistrându-se întârzieri şi anulări pe toate aeroporturile. Ministerul Afacerilor Externe recomandă călătorilor să consulte compania aeriană cu care urmează să zboare.

UPDATE 14:23 - Un avion cu 140 de persoane la bord, aparţinând companiei Tunisair, a ieşit de pe pistă, în momentul aterizării pe aeroportul parizian Orly, fără să provoace rănirea pasagerilor, anunţă AFP.

Avionul, care venea de la Djerba, a ieşit de pe pistă din cauza condiţiilor meteorologice, a anunţat pentru AFP o sursă aeroportuară. Aparatul şi-a încheiat cursa pe o latură a pistei, până la urmă fără probleme. O oră mai târziu, pasagerii erau încă în curs de evacuare pentru a fi conduşi către terminalul sudic al aeroportului parizian.

Cauzele exacte ale ieşirii de pe pistă nu sunt încă foarte clare. “Pilotul urmează să fie audiat de biroul de anchete şi analize BEA”, au precizat sursele citate.

-----

Ninsorile excepţionale pentru această perioadă din an, care s-au abătut marţi asupra nord-vestului Europei, au paralizat transporturile, blocând automobiliştii pe şoselele acoperite cu polei, obligând la închiderea aeroportului din Frankfurt, al treilea cel mai important din Europa, suspendând circulaţia trenurilor Eurostar şi lăsând fără curent electric mii de locuitori, informează France Presse.

Pe aeroportul din Frankfurt nu se mai înregistrează de la orele 10:20 GMT nici aterizări, nici decolări, cel puţin pentru moment, a anunţat o sursă aeroportuară pentru AFP. În total, până în acest moment au fost anulate 213 zboruri.

“Din cauza condiţiilor meteorologice foarte dificile din nordul Franţei şi Belgiei (vânt, ninsoare şi polei pe şosele), circulaţia trenurilor Eurostar a fost suspendată până la noi ordine”, a anunţat compania Eurostar, sistemul de trenuri de mare viteză care asigură legături între Regatul Unit, Franţa şi Belgia. Trenurile utilizează Tunelul Canalul Mânecii.

Ţările cel mai afectate de ninsorile excepţionale sunt Franţa, Marea Britanie, Belgia, Olanda şi Germania.

În Franţa, ninsoarea a provocat grave perturbări în ansamblul traporturilor în comun din regiunea pariziană, Societatea de Căi Ferate (SNCF) sfătuindu-i pe cei de la periferia pariziană să renunţe să se mai deplaseze spre Paris. Un sfat rarissim, venit într-un moment în care peroanele gărilor erau deja pline-ochi, comentează AFP. “Prea târziu au făcut anunţul”, s-a indignat asociaţia călătorilor cu trenul, care a denunţat totodată “ineficienţa SNCF”.

Tot în Franţa, traficul aerian era conform previziunilor la aeroportul Orly, dar şi la Roissy, cu reduceri ale numărului de zboruri între 20 şi 25%. Pe aeroportul Beauvais, situat la 60 de kilometri distanţă de Paris, pe care aterizează companiile low-cost, precum şi la Lille, toate zborurile au fost anulate.


×
Subiecte în articol: Frankfurt aeroport inchis ninsori transport