x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AF447 / Airbus este gata să ajute la finanţarea căutării cutiilor negre

AF447 / Airbus este gata să ajute la finanţarea căutării cutiilor negre

30 Iul 2009   •   00:00

Airbus este gata să contribuie financiar la continuarea căutării cutiilor negre ale aparatului A330-200 al Air France care s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic la 1 iunie pe ruta Rio-Paris, a declarat preşedintele executiv al Airbus Tom Enders.



'Ne angajăm să susţinem extinderea cercetărilor, aducând o contribuţie importantă', a asigurat Tom Enders, citat de cotidianul economic francez La Tribune.

'Vrem să ştim exact ce s-a întâmplat', a adăugat oficialul Airbus, care a menţionat 'ameliorarea securităţii transportului aerian' drept 'prioritate absolută'.

Pentru aceasta, precizează La Tribune, Airbus este gata să susţină cu o sumă cuprinsă între 12 şi 20 de milioane de euro, pentru o durată de cel puţin trei luni, cercetările Biroului de anchete şi analiză (BEA).

Faza a doua a cercetărilor, în prezent în curs, urmează să se încheie la 22 august, precizează La Tribune.

Aceste cercetări vor fi efectuate cu vasul Institutului francez de cercetare pentru exploatarea mării (Ifremer), 'Pourquoi Pas', echipat cu micul submarin Nautile şi robotul Victor.

La 1 iunie, un Airbus A330-200 al companiei Air France care asigura legătura între Rio de Janeiro şi Paris s-a prăbuşit în apă având la bord 216 pasageri şi 12 membri ai echipajului.

Agerpres

×
Subiecte în articol: externe