x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afacerist bulgar asasinat în stil mafiot. Maşina sa a fost aruncată în aer

Afacerist bulgar asasinat în stil mafiot. Maşina sa a fost aruncată în aer

25 Feb 2012   •   10:56
Afacerist bulgar asasinat în stil mafiot. Maşina sa a fost aruncată în aer

UPDATE 14:20

Explozia care l-a ucis pe Yordan Harasimov s-a produs intr-o intersectie importanta din Varna, langa Universitatea Economica din localitate, vineri, putin dupa ora 20.00.

Sever Export, firma bulgarului Yordan Harasimov detine o flotila proprie de pescadoare si exporta peste congelat si melci de mare in Japonia, Statele Unite, Coreea de Sud si alte tari.

Intalnirea de la sediul Agentiei pentru Piscicultura si Acvacultura s-a desfasurat pentru a se explica oamenilor de afaceri din industria piscicola noile reglementari in privinta pescuitului de calcan. Companiile se lupta pentru o cota mai mare de calcan, iar cotidianul bulgar Standard considera ca acesta ar putea fi un motiv plauzibil al asasinatului.

'Trud', alt cotidian bulgar, atrage atentia asupra faptului ca Harasimov intentiona construirea unui port pescaresc in Varna cu fonduri europene, iar faptul ar fi fost o lovitura importanta pentru competitori. Cu o saptamana in urma, Harasimov se destainuia unor cunoscuti, spunandu-le ca persoane importante din Sofia incearca sa blocheze constructia portului.

Ministrul de Interne bulgar, Isvetan Isvetanov a declarat ca Harasimov este un corupator care 'a platit sume serioase de bani pentru a scapa de consecintele legii' si ca avea un conflict de lunga durata cu un fost partener de afaceri.

Stirea initiala

Omul de afaceri bulgar Yordan Harasimov, in varsta de 52 de ani, a fost asasinat ieri, la Varna, informeaza agentia bulgara de presa Novinite, citand cotidianul Standard.

Harasimov era cel mai important comerciant cu produse piscicole din zona coastei de Nord a Bulgariei la Marea Neagra si tocmai participase la o intrunire cu reprezentanti ai Agentiei pentru Piscicultura si Acvacultura. Dupa intrunire, s-a urcat in masina sa, care a sarit in aer.

×
Subiecte în articol: afacerist bulgar asasinat