x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afganistan: Activitatea a revenit la normal pe aeroportul din Kabul

Afganistan: Activitatea a revenit la normal pe aeroportul din Kabul

17 Aug 2021   •   18:40
Afganistan: Activitatea a revenit la normal pe aeroportul din Kabul

Pe aeroportul din Kabul, unde ieri era un haos total, cu mii de afgani disperați să se urce într-un avion care să-i scape de represaliile talibanilor, activitatea se desfășoară normal, acesta aflându-se încă sub controlul forțelor NATO, scrie EFE.

''O nouă zi pe Aeroportul Internaţional Hamid Karzai, din Kabul. Situaţia este sub control. Pista aeroportului internaţional HKIA din Kabul este deschisă. Văd avioane care aterizează şi decolează'', a spus Stefano Pontecorvo, reprezentant civil NATO, pe Twitter. 

Imaginle cu oameni care se urcau pe un avion aflat pe pistă și gata de decolare, au făcut înconjurul lumi. Mai mult, o persoană agățată de avon a căzut de pe aeronava forțelor militare americane aflată în aer. 

Totodată, șase persoane, inclusiv un taliban, au murit ieri, nu se știe dacă în urma focurilor armate neidentificate sau călcându-se în picioare. 

Astăzi însă, pe aeroport domnește o atmosferă e calm resemnat și o aparentă seninătate a locuitorilor. Pe mai multe artere de circulație din Kabul au revenit agenții de poliție, personalul medical și-a reluat activitatea.

În această dimineață, talibanii au făcut apel la funcționarii publici să se întoarcă la lucru promițându-le amnistia. 
''Situaţia în Kabul este sub control. Au fost arestate câteva persoane care au fost implicate în fărădelegi'', a spus purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Comandantul taliban Sayyid Mawlawi Muhammad Yaqoub a declarat că nu-i este permis nimănui să intre în casele oamenilor sau să-şi însuşească bunuri ale guvernului, după ce presa a semnalat că au fost îmntreprnse controale pe stradă și în locuințe.

Deocamdată talbanii nu au format o echipă de conducere a țării.
 

×
Subiecte în articol: afganistan