x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afganistan / Măgarul, cheia alegerilor electorale!

Afganistan / Măgarul, cheia alegerilor electorale!

29 Iul 2009   •   00:00

Peste 3.000 de măgari vor fi folosiţi la transportarea a milioane de buletine de vot în regiunile muntoase ale Afganistanului, pentru alegerile prezidenţiale ce vor avea loc la 20 august, a anunţat un oficial din cadrul Naţiunilor Unite.



În contextul în care infrastructura în Afganistan este una deficitară şi multe dintre localităţi sunt izolate, autorităţile au fost forţate să vină cu soluţii inovatoare pentru a pune materialele de vot la dispoziţia electoratului. Kai Eide, trimisul special al ONU în Afganistan, a efectuat o vizită la sediul IEC (Comisia Electorală Independentă) din Kabul, unde a urmărit cum buletinele de vot au fost îndesate în cutii albastre şi încărcate în camioane.

"Vor fi implicate 3.500 de camioane pentru transportarea materialelor la centrele de votare. De asemenea, peste 3.000 de măgari vor fi folosiţi pentru ducerea buletinelor de vot în zonele izolate ale ţării", a precizat Eide. Afganistanul - notează AFP - este una dintre cele mai sărace ţări din lume, 80% dintre locuitorii săi trăind în zone rurale, în case fără electricitate.

×
Subiecte în articol: externe